Message Boards Message Boards

0
|
5092 Views
|
2 Replies
|
3 Total Likes
View groups...
Share
Share this post:

Dataset Failing in v10.0.2 on OSX 10.9.5

Posted 9 years ago

This is probably a silly question but I cannot get Dataset to work on my OSX 10.9.5 laptop. Code runs fine on Windows but just fails on OSX because Dataset doesn't seem to be recognized as a builtin function on OSX. Even the help page fails.

Here is the help page for Dataset on the OSX:

    In[1]:= dataset = Dataset[{
       <|"a" -> 1, "b" -> "x", "c" -> {1}|>,
       <|"a" -> 2, "b" -> "y", "c" -> {2, 3}|>,
       <|"a" -> 3, "b" -> "z", "c" -> {3}|>,
       <|"a" -> 4, "b" -> "x", "c" -> {4, 5}|>,
       <|"a" -> 5, "b" -> "y", "c" -> {5, 6, 7}|>,
       <|"a" -> 6, "b" -> "z", "c" -> {}|>}]

    Out[1]= Dataset[{<|"a" -> 1, "b" -> "x", "c" -> {1}|>, <|"a" -> 2, 
       "b" -> "y", "c" -> {2, 3}|>, <|"a" -> 3, "b" -> "z", 
       "c" -> {3}|>, <|"a" -> 4, "b" -> "x", "c" -> {4, 5}|>, <|"a" -> 5, 
       "b" -> "y", "c" -> {5, 6, 7}|>, <|"a" -> 6, "b" -> "z", 
       "c" -> {}|>}]

I have uninstalled completely and reinstalled, even upgraded from 10.0.1 (where the problem also existed) to a new install of 10.0.2. Same issue.

AFIK everything else seems to be working fine. Just Dataset failing.

Seems to obvious to be a real problem but does anyone know how I might reset or address this?

Thanks, Peter

POSTED BY: Peter Crosbie
2 Replies

One thing to try would be

RebuildPacletData[]
POSTED BY: Ilian Gachevski
Posted 9 years ago

That fixed the problem. Thanks.

POSTED BY: Peter Crosbie
Reply to this discussion
Community posts can be styled and formatted using the Markdown syntax.
Reply Preview
Attachments
Remove
or Discard

Group Abstract Group Abstract